26.05.2005     Dag 29

San Francisco


Afgelegde weg : stadswandeling
Vertrek : rond 16.00 - aankomst : 18.30
Temperatuur min/max : 10° - 22° bewolkt, nadien zonnig
Hotel : Best Western Miyako Inn
gif
Californië

I left my hart in San Francisco


Photograph
San Francisco


's Morgens vroeg uit de veren om de koffers te herpakken. Na 28 dagen rondreizen en overnachten in 19 verschillende hotels is dit wel dringend nodig. We hebben slechts 2 koffers mee en de grootste krijgen we nauwelijks dicht.
Later op de luchthaven vreesden we voor overgewicht, maar met een gewicht van 30,8 kg was hij net onder de toegelaten 32kg.


Photograph
Hey Taxi !


Rond 09.30 verlaten we reeds het hotel en even later zijn we in het centrum van de stad waar we heerlijk rondkuieren nadat we voor 10$ de wagen in een garage achterlaten en proberen om onze laatste dollars uit te geven. We kopen nog boeken over Greyhounds van Cynthia Branigan. Bij Virgin Records kopen we natuurlijk de CD van Tony Bennet : "I left my heart in San Fransisco". Ik koop ook nog een CD van de DJ Miguel Migs uit SFO.


Photograph
Annie in Frisco
Photograph
Harvey is leaving San Francisco

Photograph
The Fire Departement of SFO
Photograph
Het water dat we dronken Arrowhead
Photograph
De meest charmante grootstad van CA
Photograph
winkelen bij Macy's
Photograph
"John's Grill"


Het is vlug etenstijd en we willen deze laatste dag in San Fransisco afsluiten in stijl en we kiezen voor "John's Grill" in Ellistreet waar we bij een glas rode Californische wijn een "Ribeye steak" nemen. De Cabernet Sauvignons van California zijn van uitstekende kwaliteit.

Het is een van de oudste restaurants van de stad (sinds 1908). Het is een zeer pittoresk lokaal en het zat er in mum van tijd stampvol.


Rond 15.00 uur zij we zover dat we een laatste rit doen naar de luchthaven en de wagen terugbrengen bij Alamo.
De vlucht vertrekt om 18.55 in en we landen in Londen Heathrow met een beetje vertraging om 13.12. De vlucht naar Brussel is om 14.30 en vertrekt met vertraging rond 15.00. We komen aan in Brussel om 16.00 waar we vaststellen dat we een koffer missen die vermoedelijk niet overgeladen werd in London. Al onze souvenirs, de fotoboeken, toiletgerief zitten in die ene koffer. We zijn er niet goed van.

In London Heathrow geraken er jaarlijks tot 60.000 koffers verloren !

's Anderendaags wordt de koffer netjes voor de deur afgezet.
Eind goed al goed...

Ik hou van de VS, van de mensen en hun mentaliteit, van hun manier van leven en van het intense gevoel van vrijheid dat je daar volledig kan inpalmen en dat lang blijft nazinderen. Ik zal dit nooit meer meemaken. Ik ben me echter ook bewust van nadelen in het land, zoals bijvoorbeeld het stelsel van de sociale zekerheid dat beter kan. Natuurlijk was ik met vakantie en dan zijn de gevoelens anders, maar ik kreeg enkel bevestigd wat ik ook ervaren had in 2002 tijdens mijn eerste reis naar Florida.

Ik denk nog elke dag terug aan mijn meest fantastische vakantie ooit.XHTML 1.0 | CSS