30.04.2005     Dag 3

van San Francisco naar Yosemite National Park


Afgelegde weg : 190 miles
Vertrek : 08.20 uur - aankomst : 15.00 uur
Temperatuur min/max : 70° F - 21° C
Hotel : Yosemite View Lodge
gif
Californië

Yosemite National Park

Photograph
Yosemite National Park

Langs de Oakland Bay Bridge verlaten we San Franscisco oostwaarts langs de Interstate-580. Nadien nemen we de Interstate-205. We volgen de State Route 140 tot aan Yosemite Village. Onderweg kopen we ergens in een shop langs de weg een frigobox in frigolite voor 2.59$ en ijs, zoals aanbevolen in de Trottergids. Deze aankoop betekent werkelijk een zegen voor de hele verdere reis. Vooral in Death Valley. Verder verloopt de rit vlot maar we komen iets later aan dan gepland. We zijn zeer snel gewend aan het tempo op de wegen in de Verenigde Staten. Je rijd er relaxed en komt uitgerust aan op je bestemming.


Photograph
zicht uit Yosemite View LodgeInchecken in het "Yosemite view Lodge" waar we een prachtige kamer betrekken. Het is ook onze duurste kamer tijdens deze trip. Dit komt door de gunstige ligging bij Yosemite Park.
De "Golden Eagle Pass" die we er voor $50 kopen is een jaar geldig en zal ons gratis toegang geven tot de andere Nationale parken.


Photograph
Watervallen genoeg op
het einde van de winter
Rond 15.00 zijn we in het park en vergapen ons aan de wonderlijke natuur. Wild en ongerept zoals het nog zelden te zien is op deze aarde. Yosemite National Park is een beschermd natuurgebied en een "Nationaal Park" sinds 1890.


Photograph
Yosemite National Park

We bezoeken Yosemite Village en zien hoe de indianen hier vroeger leefden in harmonie met de prachtige natuur.


Het gedeelte waar wij toeristen in rondlopen en rondgevoerd worden met de hybride shuttlebus beslaat slechts 1% oppervlakte van het immense park.


Photograph
Yosemite National Park

Hier is ook de zwarte beer thuis. Overal wordt er gewezen op het gevaar dat je loopt indien er zich ook maar iets eetbaars in je auto bevind.

Photograph
Yosemite National Park


XHTML 1.0 | CSS