29.04.2005     Dag 2

San Francisco


Afgelegde weg : bustour
Vertrek : 08.00 uur - aankomst : 17.00 uur
Temperatuur min/max : 70° F - 21° C
Hotel : Best Western Miyako Inn
gif
Californië

Bustour in San Francisco

Photograph
Fishermen's Wharf


Vandaag maken we een bustour in San Francisco die ons comfortabel naar alle bezienswaardigheden brengt. We worden om 8.15 aan het hotel opgehaald en hoeven ons geen zorgen te maken waar we de huurwagen moeten achterlaten of hoe we de weg vinden naar ...
We regelden dit reeds van thuis uit via het internet, idem voor Los Angeles.


Photograph
San Francisco


De busrit is een must om een overzicht te krijgen van de stad San Francisco.


Photograph

Rond de middag worden we terug gedropt aan ons vertrekpunt "Fisherman's Wharf" dat uiterst toeristisch is. Uiteraard eten we er de specialiteit van Fisherman's Wharf : een sandwich met krab.
Een rit met de kabeltram schrappen we. Een uur wachtrij vinden we echt te lang. Met het openbaar vervoer vinden we de weg terug naar ons hotel. We hebben geen passend geld voor de bus en een vriendelijke vrouw geeft me de ontbrekende 50 dollarcent. "Je geeft ze mij maar terug als ik bij jouw op bezoek kom in jou land". Dit was voor mij het eerste staaltje van amerikaanse gastvrijheid.
's Avonds proberen we in het aanpalend restaurant van ons hotel een japans gerecht : Shabu-Shabu.

Photograph
The golden Gate Bridge


De tol bedraagt $5 voor een enkele rit over "The Golden Gate Bridge Bridge" en brengt jaarlijks 85 miljoen dollar op, nauwelijks voldoende voor het jaarlijks onderhoud van de brug, die een architecturaal kunstwerk is.


Photograph
The golden Gate Bridge
Photograph
Alcatraz


XHTML 1.0 | CSS