De kersttaart van Hervé
Benodigdheden :
- 250 gram koekjes "Petit Beurre" van De Beukelaar
- 250 gram boter
- 250 gram heel fijne suiker
- 2 eieren
- een zakje vanille suiker
Werkwijze :
- We laten de boter langzaam smelten op een zacht vuurtje
- Ondertussen pletten we de koekjes
- In de gesmolten boter voegen we onder zacht roeren met een houten lepel de suiker toe
- Nadien voegen we de geplette koekjes toe en mengen goed
Tips :
- Neem goede boter en neem iets minder dan 250 gram
- Gebruik ook iets mider suiker, het is dan minder zoet
- Je kan bij de schokolade een beetje whisky of cognac toevoegen

boter langzaam laten smelten - ondertussen koekjes pletten

na de suiker, de geplette koekjes toevoegen

nu voegen we de twee eierdooiers toe.

Het eiwit wordt opgeklopt tot schuim, doe er een zakje vanillesuiker in en voeg het schuim toe

We gieten alles in een vorm en laten het stollen in de koelkast

nu smelten we de fondant schokolade - met een beetje melk bijgieten

Haal de gestolde taart uit de vorm en overgiet met de gesmolten schokolade en plaatsen deze dan terug in de koelkast

Na een uurtje of zo in de koelkast: De kersttaart is klaar !

Tijd voor een Christmas Gordon Scotch
Nawoord :
Het recept komt van mijn ouders. Mijn moeder maakte dit elk jaar tijdens de kerstperiode.
De foto's werden genomen met een smartphone op 26-12-2009.